ÅRETS FØRSTE OG VÆRSTE

I går hadde jeg virkelig treningsøkta som satte standaren for 2017! Jeg er alltid like klar for et nytt år med nye muligheter, og tenkte at dette gikk sikkert greit - men etter en runde med influensa, og en jul uten trening var jeg sikker på at jeg skulle dø og kaste opp samtidig etter endt økt. Denne økta var så tung, men samtidig så effektiv. Jeg brukte ca. 12,5 kg til sammen med både stang og vekter, og det holdt i lange baner foreløpig! Hvis du ønsker en kickstart på et år med mye trening anbefaler jeg absolutt denne økta. Og husk, ikke legg fra deg stanga før du har kjørt 10 runder av denne. Da lover jeg både syre og høy puls!

5 x markløft
5 x stående roing
5 x frontbøy
5 x skulderpress
5 x knebøyBildet er fra en tidligere treningsøkt. I dag jeg vært på varetelling med kitch´n gjengen. Vi skulle begynne klokken tolv, og utrolig nok klarte denne jenta og forsove seg. Jeg sover jo aldri så lenge .. så da var det bare å få rumpa i gir og komme seg på jobb. Hundene fikk heller ikke luftet seg ordentlig før jeg måtte reise, så fikk jo så dårlig samvittighet i tillegg. Nei, det er jammen meg ikke greit når man ikke klarer å stå opp når man skal! Heldigvis skjer ikke det så altfor ofte. Ha en fin kveld. <3 

READY, SET - RUN!

God morgen ♥ Jeg har allerede vært oppe i flere timer. Etter oppgjøret med meg selv i går tenkte jeg at jeg måtte ha en god start på uka, for og klare å fortsette slik. Så i dag ringte alarmen klokken 07.00, fikk spist en banan før jeg dro rett på trening. Jeg av alle har kjøpt meg løpebok, og etter 6 uker skal det å løpe 5 kilometer være greit. Jeg har nok aldri vært den som har løpt mest, men nå har jeg altså lyst til å se formen stige. Nye joggesko har jeg også kjøpt meg, det gjør det jo litt mer motiverende - så får vi se hvordan det går! Da jeg testet meg selv forrige uke tok jeg fem kilometer på 44 minutter, målet mitt er mellom 30 og 35 minutter, så her er det bare å heie på seg selv!

 

  ♥ Har du hatt en fin start på uka?

GERILJA INTERVALLER

God mandag, håper dere har hatt en fin start på uken så langt! <3 Jeg har vært så flink og starte uken min på treningssenteret for å sette en skikkelig standar for uken. Det stod gerilja intervaller på planen i dag, og det var faktisk deilig og løpe fra seg litt. Det er ikke helt min stil å løpe lange distanser i rolig tempo, det syntes jeg blir veldig kjedelig! Så intervaller i ny og ne passer perfekt for den som ikke vil bli lei med en gang!

- It never get easier, you just got stronger -

Når jeg løper gerilja intervaller begynner jeg alltid med 10 minutters oppvarming i stigende tempo, og litt høyde på mølla for at det skal bli litt motstand. Husk at dette er bra for knærne dine! Da jeg skal begynne intervallene starter jeg mølla på nytt, stiller inn høyde og tempo og begynner første intervall på 0:30 sekunder. Da spurter jeg i 20 sekunder før jeg har 10 sekunder pause. Første sett er ferdig 4:20 før man har pause 1:10 minutter. Andre sett er ferdig 9:20 og tredje sett 15:20. Her er det altså ikke snakk om en lang treningsøkt, så her er det bare å gi gjernet fra første intervall!

♥ Hvilke intervaller vil du anbefale?

Øverst på ønskelisten

God morgen, eller god formiddag til dere som står opp grytidlig! Jeg regner med at de fleste har fått meg seg nyheten fra 2XU - 2XU Mid Rise Compression Tights med nytt design og høyere kant i livet. Jeg er i alle fall frelst, og har kjempelyst til å bestille den hjem. Håper bare den er litt mindre gjennomsiktig enn den vanlige Compression tightsen, det er jo faktisk mulig å kunne se hvilken farge man har på trusa, og det er ikke jeg så veldig fan av når jeg står blant massevis av mennesker og trener. Jeg er heller ikke noe kjempefan av de små linningene som bare spiser seg inn i magen, syntes det er bedre med de linningene som holder magen samlet på plass, hehe. Jeg er vel kanskje ikke alene der?

♥ Har du testet den nye tightsen til 2XU?

WorkoutI dag tidlig spratt jeg nærmest opp for å dra på trening - det er såå deilig å være i gang igjen, og jeg kjenner forbedringer allerede. Siden jeg begynte igjen for to uker siden etter alt som har skjedd den siste tiden, har jeg allerede økt med 5 kilo, og begynt å sette opp stepkassen på ett høyere nivå. Det er veldig deilig å kjenne at det går rikitge vegen, og jeg får ennå mer lyst til å fortsette. Jeg holder meg foreløpig til gruppetimer, fordi da gir jeg ennå litt mer enn det jeg ellers ville gjort, i tillegg er gruppetimene på senteret så utrolig gode og motiverende! Senere vil jeg begynne med et styrkeprogram jeg fikk tildelt for sikkert ett par måneder siden, men som jeg klarte å rote bort ved første anledning, hehe. Nå er det bare å stå på frem til jeg reiser til Dubai, dette skal jeg klare!

♥ Hva motiverer deg til å trene?

DØRSTOKKMILA

Heisann ♥ Håper dere har hatt en fin mandag og fått en fin start på den nye uken. Selv har jeg ikke gjort annet enn å vaske, rydde å ommøblere rommet mitt. Regnet har plasket ned hos oss i dag, og det har ikke fristet ett sekund å gå ut døren, hehe. Til tross for regnet ble kjæresten med meg på joggetur, det må være måneder siden sist! Nå har vi faktisk blitt enige om å løpe den samme runden ett par ganger i uken for å forbedre tiden. Jeg er absolutt ikke noe jogge/løpe menneske, så vi får se hvordan det går, hoho.

Hvordan har din dag vært?

ALTERNATIV TRENING

Har man ikke tilgang til treningssenteret er man nødt til å ty til andre alternativer, noe jeg og Thomas har gjort i dag. Jeg trener stort sett alene, så det var deilig å trene sammen med noen igjen, slik at vi kan pushe hverandre litt. Først jogget vi en liten runde for å bli varme i kroppen, samt noen oppvarmingsøvelser der vi brukte hverandre. Man trenger faktisk ikke allverdens med vekter for å få til en bra økt dersom man kan bruke hverandre. Det var bein som stod på planen i kveld, og økten videre gikk som følgende;

25 knebøy med høye kneløft

♥ 10 burpees med hinder

♥ Gående utfall, ca. 4 meter x 2

♥  Gående "skøyte-knebøy", ca. 4 meter x2

Nå skal jeg hoppe i dusjen, så må jeg nok lese litt mer til teorien - vi dro ut i finværet i stedet for tidligere i dag, hehe. 
♥ Har du noen gode treningsøvelser man kan gjøre uten vekter eller andre "hjelpemidler"?

ETTER TRENING

Jeg har nesten akkurat kommet hjem fra en liten runde på shopping og en time på treningssenteret. I dag ble det Step/Styrke, og gjett om jeg kjenner det i beina! Det er utrolig deilig å kjenne at man har hatt en ordentlig god økt, så i stad ble det skogsbær smoothie på hele familien, hehe. Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, må opp tidlig igjen i morgen. Vi blogges ♥

MIN TRENINGSUKE

I morgen kan jeg endelig begynne ordentlig igjen med treningen, og det gleder jeg meg faktisk veldig til. I og med at jeg har gått til kiropraktor med låsninger i nakken har jeg vært nødt til å ta det rolig, og nå begynner jeg å bli skikkelig rastløs. I går planla jeg hvordan treningsuken min skulle bli, og denne uken har jeg satt mest fokus på kondisjon, for den har jeg nemlig mistet helt etter nyttår. Uansett hvor tungt det blir skal jeg gjennomføre øktene jeg har skrevet opp, om jeg føler for å løpe intervaller i stedet for en joggetur gjør jeg det!

Tirsdag: Kondis Step 55.

Torsdag: Jogge 5km.

Fredag: Kondis Step og Småsterk.

Lørdag: Jogge 3 - 5km før jobb.

Slik ser min kommende treningsuke ut! Resten av ukedagene jobber jeg, og søndag får jeg se ann, disse treningsøktene skal jeg i hvert fall klare å holde ut. I tillegg skal jeg prøve så godt det lar seg gjøre å spise sunt og drikke masse vann, smoothie blir det i alle fall mya av (hehe). Håper dere også får en fin treningsuke, og når de målene dere ønsker.

♥ Pleier dere og planlegge treningsukene deres, i så fall - hvordan ser den ut?

HVORFOR TRENER MAN EGENTLIG?

Tenkte over dette innlegget som Julia Nyland skrev på bloggen sin. Hvorfor trener man egentlig, og hvorfor prøver man stadig vekk og være så sunn?  Liker du den maten du spiser, syntes du egentlig det er så jævlig morsomt og trene? Jeg har opptil flere ganger sett på blogg.no og selv skrevet på bloggen at "Nå skal jeg begynne og spise sunt, og trene masse", og hvorfor gjør man egentlig dette?

For noen er trening en livsstil, og for andre er fokuset på kropp og sunn mat et helvete. Ja, det er akkurat det det er. I dag er faktisk kroppspresset så stort at man ikke lenger trener for å ha det gøy, men faktisk for å måle seg med alle andre og for å bli "tynn". Jeg tenkte ikke over det selv før jeg leste innlegget til Julia, men jeg er jo akkurat slik selv. Det aller beste jeg kunne oppnå med treningen er jo faktisk og bli tynn. Slik skal det jo absolutt ikke være! Det er en helt feil tankegang, men kroppspresset er virkelig så stort i dag. 

Alle har sikkert hørt om "Fit is the new skiny". Det lekkes ut bilder over alt, og det virker ikke lenger som at det er normalt og være i normal i kroppsfasongen. I enkelte samfunn virker det som at det ikke er akseptert å ha litt fett på kroppen. Når ble det ulovlig? Man burde ha et sunnt og godt forhold til både mat og fysisk aktivitet, men når man får et så vrangsynt blikk på trening at man helt glemmer og tenke over hvorfor man egentlig trener mener jeg at det er noe galt. Jeg føler jeg har blitt tatt av den strømmen, og jeg har ikke lenger noen gode tanker om kroppen min. Jeg vil gjerne være tynn, som alle andre.

Jeg føler det er et så stort press at jeg faktisk tenker på det mer enn jeg selv vet. Jeg planlegger treningsøkter som ikke blir gjennomført fordi jeg vet jeg ikke oppnår den kroppen jeg vil uansett, jeg tenker jeg aldri kan bli så bra som alle andre. Av og til orker jeg rett og slett ikke dra på trening, og det er faktisk noe jeg tenker på veldig ofte. Jeg er mye flinkere til å uttrykke følelser med tekst, og det er så og si noe jeg aldri snakker om ellers. Det ble et veldig personlig innlegg, men det er faktisk akkurat slik det er.

♥ Hvorfor trener du? Hvor syntes du grensen går? Er du fanget i dagens kroppspress?MANDAGS TRENING

Jeg er nesten akkurat hjemme igjen fra trening. I dag ble det en halvtime med kondisstep og en halvtime med mage/rygg. Nå som motivasjonen ikke er helt på topp passer egentlig gruppetimer helt perfekt! Det er utrolig lenge siden jeg startet uken med en treningsøkt, men det føles skikkelig deilig å være i gang igjen, så nå må jeg bare passe på å holde det gående. Nå ligger jeg som et slakt på sofaen og venter på at Thomas skal komme hjem, slik at vi får gått ut en tur med Alfred. Ja, her snakker vi om ei som er mørkeredd i stor grad, hehe. Slenger med litt motivasjonsbilder/quotes i samme slengen. Må gjøre noe for å holde motivasjonen oppe!♥ Har du trent i dag? Hatt en fin start på uken?

OFF WE GO!

And off we go! Har vært altfor slakk med treningsrutinene mine, etter sommerferien har alt bare gått rett dundas(haha). Før ferien var jeg flink og fikk gjerne trent 3 - 4 ganger i uken, og det er absolutt noe jeg vil ha tilbake. Jeg har sikkert lagt på meg opptil fem kilo også, og jeg har selvfølgelig bare meg selv å skylde på. Nå har kjæresten begynt å trene igjen også, så han skal være flink og gi meg en dytt i rumpa når jeg ligger på sofaen som et slakt. Kom gjerne med bra treningsmusikk og annen motivasjon! Nå er jeg nødt til å skifte om til treningsklær og komme meg av gårde. Håper dere har hatt en fin torsdag!

 

♥ Hva motiverer deg på trening?Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Rikke Tansøy Johansen. Jeg er en 22 år gammel jente fra den lille byen Gjøvik. På denne bloggen kan dere lese om min hverdagen og andre ting som interesserer meg. Takk for at du stakk innom <3!

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: Rikketansoy@hotmail.noHvem er Rikke?


Design laget av Julie Viktoria
hits