FROKOST TIPS

- God morgen ♥ -


Endelig har jeg også funnet en type havregrøt jeg liker! Jeg syntes ofte at de store posene med Bjøn havregryn blir for store korn, og det er vanskelig å få den helt perfekt. I denne posen er det allerede  tilsatt litt melk fra før, så når du blander med vann smaker det ikke tamt i det hele tatt, og inneholder kun 188 kalorier pr pose, samt at den holder deg mett lenge! Dette har mer eller mindre blitt min faste frokost, hehe. Da vet jeg at magen holder seg mett lenge! Foreløpig har jeg kun sett den hos Rema 1000, men det holder for meg, hehe.

♥ Har du noen sunne og enkle frokosttips?

FRENCH MACARONS

Makroner har jeg av en eller annen grunn alltid trodd har vært skikkelig vanskelig og lage. Disse makronene har fire ingredienser (+ fyll såklart) og er gjort i en fei, hvem skulle tro det? De smaker kjempegodt, og er unnagjort på en times tid. Perfekt i selskap og andre begivenheter!

Til makronene trenger du: 100 gram sukker, 100 gram melis, 75 gram eggehvite og 90 gram mandelmel eller 100 gram malte mandler. Det kan også være kjekt og ha en kjøkkenmaskin, bakematte til makroner, sprøyteposer og konditorfarge om du ønsker det - da vil nok prosessen gå litt fortere, hehe! Til fyllet trenger du: 100 gram mykt margarin, 300 gram siktet melis, 1,5 ts vaniljesukker og 3 ss melk, eller annen veske etter smak. Jeg gikk for melk, og ble veldig fornøyd med det!
Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 150 grader på varmluft og start med å piske eggehvitene og sukkeret til en tykk marengsmasse, dette er viktig! Hvis du ønsker farge på makronene kan du tilsette dette her. 2. Sikt så mandelmel og melis opp i massen du akkurat har laget, og visp det forsikitg sammen til røren er blandet. La gjerne røren stå i ett halvt minutt før du fortsetter prosessen. 3. Bruk så en sprøytepose og sprøyt forsiktig ut over bakematten, jeg bruker de største "formene" på bakematten. Bakematten min er fra Kitchn, og jeg er veldig fornøyd. 4. La de igjen stå ett til ett halvt minutt før du setter de i ovnen. La de stå 12 - 15 minutter, dette varierer fra ovn til ovn. Jeg har mine inne i 14 - 15 minutter.

Fyll, slik gjør du:

1. Rør sammen 100 gram margarin og 300 gram siktet melis til det blir en myk kremaktig røre. Jeg fikk ikke røren til å bli myk, og puttet en ekstra klump med margarin i bollen, det gikk veldig bra. 2. Tilsett 1,5 ts vaniljesukker og 3 ss melk og visp til røren blir myk og lett å jobbe med. 3. Bruk så en teskje til og påføre fyllet på makronene og press de sammen - og voilah!

♥  Mmm .. de ble utrolig gode!

SPELTLOMPE DILLA

- God torsdag ♥ -

- Speltlomper, philadelphia light, påleggslaks, ruccolasalat, løk & avokado, eller eventuelt annet tilbehør -

Denne oppskriften fikk jeg fra Andrea Badendyck sin blogg, og det var utrolig deilig. Enten som mat etter trening, eller ett godt og sunt mellommåltid. Jeg bruker det egentlig til alt, hehe! Jeg er så utrolig dårlig til å være kreativ med maten, så når jeg oppdager noe som er godt, spiser jeg det omtrent hver dag til jeg går lei - men så lenge det er både sunt og godt, så er det jo på en måte greit.

♥ Har du noen gode tips til speltlomper?

MELLOMMÅLTID

Nå er jeg akkurat ute av dusjen. Jeg var oppe så tidlig som klokken 06.00 i dag tidlig, men klarte selvfølgelig og sovne på sofaen. Det er så dumt gjort! Tenkte jeg skulle starte daen med å tipse dere om ett både sunt og enkelt mellommåltid. Liker du Cottage Cheese er nok dette utrolig godt, men det falt desverre ikke i smak hos meg da jeg ikke helt klarte konsistensen, hehe. Det er i alle fall ett supert måltid med masse proteiner som passer perfekt etter trening eller som ett mellommåltid!

♥ Har du ett godt mellommåltid og tipse om?

Mat for muskler

Mange av dere har sikkert hørt om Kristine Weber og bøkene hennes, (blogg her). Jeg kjøpte den første boken hennes for en god stund siden, men har ikke fått noe særlig tid til å i det hele tatt kikke i den - så neste uke er planen å lage måltider ut i fra boken, i alle fall noen måltider. Det er jo tross alt "Mat for muskler", så det burde jo være bra. Jeg er ikke særlig flink til å lage så veldig sunne måltider, men vil gjerne bli flinkere på det nå som jeg har blitt en liten husmor, hehe. Jeg er som regel fornøyd bare jeg får i meg middag, det er desidert det beste måltidet!


I boka finner man i tillegg både treningsprogram og ukesplanlegger for mat om man ønsker å følge det. Det er jo kjempefint for de som ikke er så veldig kreative selv, som meg i blant! Også har du mange deilige desserter også, det faller jo alltid i smak, hehe. I alle fall her!♥ Har du brukt bøkene til Kristine Weber? Hvilken er din favoritt?

Moffeloffer


- Moffeloffer -

2 egg- 4  kopper sukker - 4 kopper mel - 2 kopper melk - 3 ts bakepulver - 2 ts vaniljesukker

Her har dere dagens frokost, og jeg brukte faktisk mammas oppskrift i dag. Disse svelene har hun laget siden vi var bittesmå, og de smaker så utrolig godt! Etter at jeg hadde proppet magen full av moffeloffer ble jeg med Maiken på trening, og jeg kjenner det allerede i lårene, så i morgen vil jeg nok bli støl, hehe. Nå sitter jeg godt plantet i sofaen etter middagsbesøk hos tante og kjæresten hennes, jeg ble såå mett! Håper dere har hatt en fin søndag♥

Speltlompe - dilla


Så godt, og så enkelt! Jeg hater tørre brødskiver med ett eller annet svett pålegg på, derfor har jeg gitt speltlomper ett forsøk, og jammen var det godt! Her kan man jo også variere litt hva man har på, så regner med at det kommer til å gå en del av dette fremover. Jeg har bestemt meg for å heller lage matpakke på jobb i stedet for å kjøpe. Akkurat det kan man spare en god del penger på! Så nå kommer det sikkert til å gå i speltlomper i ett par uker før jeg prøver noe nytt, sånn er det å være vanemenneske, haha.

♥ Har du noen gode speltlompe - oppskrifter?

OPPSKRIFT; SUKSESS CUPCAKES

God mandags morgen ♥ Tenkte jeg skulle dele ennå en oppskrift med dere. Denne gangen ble det en litt annen vri på bakingen! Planen var å lage Oreo Cupcakes, men jeg glemte selvfølgelig å kjøpe muffinsformer på butikken, hehe. Heldigvis hadde jeg en annen løsning liggende i kjøkkenskuffen, så da ble det suksess cupcakes! 

Det eneste du trenger for å lage "Suksess cupcakes":

1 pakke Suksessterte fra Møllerens
1 dl kremfløte
1 dl vann
150 gram smeltet margarin 

Først ett stekeovnen på 200 grader. Bland ut mandelbunnen med 1 dl vann og og fordel den enten i en smurt kakeform, eller i ett smurt muffinsbrett slik jeg valgte å gjøre. La blandingen stå i ovnen i 15 - 20 minutter før du avkjøler de på en rist. For å få de ut av muffinsbrettet brukte jeg en kniv for å skjære rundt, deretter snudde jeg hele brettet slik at de falt ut av seg selv.

Den gule posen (kremen) koker du opp samen med 1 dl kremfløte, og dette skal kun koke i 20 sekunder. Rør rundt hele tiden, det er viktig for at det ikke skal sette seg fast! La blandingen avkjøle seg i 10 minutter før du visper inn 150 gram smør. Jeg anbefaler å sette kremen i kjøleskapet etterpå for å få en fastere konsistens, det hjalp veldig! Om noen skulle lure brukte jeg Wilton M1 tippen til kremen. Jeg ble utrolig nok veldig fornøyd med utseende - slik ble resultatet;  ♥ Har du prøvd denne oppskriften før? Hvis ikke, er den virkelig verdt å prøve!

OPPSKRIFT; GULROTKAKE

Har dere hatt en fin dag så langt? Etter jeg hadde spist frokost i dag tidlig fikk jeg utrolig nok lyst til å bake. Det er faktisk noe jeg holdt på med en del før, men nå er det blitt veldig lenge siden jeg har holdt på med det. Så jeg fant en veldig god oppskrift på gulrotkake som smakte utrolig deilig! Tenkte jeg kunne dele den på bloggen både for min egen skyld, og slik at dere også kan prøve!

Til selve kaken trenger du dette:

4 egg
3 dl sukker
3 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts salt
5 ss. olje eller smør
5 dl revet gulrotBegynn med å sette ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til det blir en hvit og luftig konsistens før du videre heller oppi siktet hvetemel, bakepulver, kanel og salt. Rør dette godt sammen før du til slutt tilsetter 5 dl revet gulrøtter og olje/melk. Kakeformen min er 28 cm, og smurt med margarin. La kaken stå i 45 - 50 minutter i ovnene. Syntes du den blir brent, legg et bakepapir over til steketiden er ferdig. 

Til glasuren trenger du dette: 

250 gram smøreost, jeg brukte philadelphia
1 ts vaniljesukker
3 ss. smeltet smør, bruk gjerne margarin
300 gram melis Pisk sammen alle ingrediensene, og smør det på kaken når den er avkjølt. Hvis du syntes kaken blir for høy kan du enten velge en større kakeform, eller dele kaken i to på midten og bruke glasur på begge "bunnene". Det ble igjen veldig mye glasur etter når jeg var ferdig, så sistnevnte er absolutt en mulighet! Er du glad i gulrotkake er denne verdt å prøve. 

♥ Har du noen andre tips til gulrotkaker? - Follow my blog with Bloglovin

SMOOTHIE MED KITCHEN AID

På tide å vise frem den sunne siden av meg selv, hehe. Det er for tiden veldig sjeldent den viser seg, men nå er det på tide å skjerpe seg! Har lenge ønsket med Kitchen Aid blenderen, og i dag slo jeg faktisk til å kjøpte den på tilbud til 1999,- . Jeg er utrolig glad i smoothie, det kan drikkes/spises til både morgen og kvelds, i tillegg er det veldig sunt og man kan prøve mange forskjellige varianter. Den forrige blenderen knuste verken isbiter eller bær, så jeg var virkelig nødt til å kjøpe en ny, og jeg må si meg veldig fornøyd med dagens kjøp!


Her ser dere altså resultatet mitt! Denne smoothien smakte utrolig godt, til og med kjæresten tok et glass (noe som aldri skjer!!). Det beste av alt var at jeg brukte maks 3 minutter på å lage smoothien, takket være Kicthen Aid. Er så utrolig lei av en blender som ikke en gang knuser is, og jeg er virkelig kjempefornøyd med den nye. Kan love dere litt smoothie-oppskrifter fremover, både sunne og mindre sunne. Nå skal vi ut på tur med skjønneste Alfred, håper dere får en fin kveld! 

♥ Har du testet ut Kitchen Aid sin blender? Hva er din favoritt smoothie?

BREAKFAST HEAVEN

God morgen ♥ Jeg startet dagen veldig tidlig til tross for at jeg dro ut i går alikevel, jeg som bare skulle slappe av. Gikk en passe lang tur med Alfred før jeg spise denne nydelige frokosten. Har blitt skikkelig hekta på det, og det er skikkelig godt. Knekkebrød med Orginal Philadelphia ost, salat og kyllingfillet, både sunnt og kjempeq enkelt å lage. Anbefaler dere og prøve det ut!

Jeg skal jobbe fra klokken 12.00 - 18.00, etter det blir det pizzamiddag hjemme og avslappning foran tven. Det skal bli så utrolig godt  og bare slappe av ♥ Av og til er det veldig godt og ikke ha noen planer man er nødt til å følge. 

♥ Har du tips til en sunn frokost/lunsj? Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Rikke Tansøy Johansen. Jeg er en 22 år gammel jente fra den lille byen Gjøvik. På denne bloggen kan dere lese om min hverdagen og andre ting som interesserer meg. Takk for at du stakk innom <3!

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: Rikketansoy@hotmail.noHvem er Rikke?


Design laget av Julie Viktoria
hits