FROKOST TIPS

- God morgen ♥ -


Endelig har jeg ogs funnet en type havregrt jeg liker! Jeg syntes ofte at de store posene med Bjn havregryn blir for store korn, og det er vanskelig f den helt perfekt. I denne posen er det allerede tilsatt litt melk fra fr, s nr du blander med vann smaker det ikke tamt i det hele tatt, og inneholder kun 188 kalorier pr pose, samt at den holder deg mett lenge! Dette har mer eller mindre blitt min faste frokost, hehe. Da vet jeg at magen holder seg mett lenge! Forelpig har jeg kun sett den hos Rema 1000, men det holder for meg, hehe.

♥ Har du noen sunne og enkle frokosttips?

FRENCH MACARONS

Makroner har jeg av en eller annen grunn alltid trodd har vrt skikkelig vanskelig og lage. Disse makronene har fire ingredienser (+ fyll sklart) og er gjort i en fei, hvem skulle tro det? De smaker kjempegodt, og er unnagjort p en times tid. Perfekt i selskap og andre begivenheter!

Til makronene trenger du: 100 gram sukker, 100 gram melis, 75 gram eggehvite og 90 gram mandelmel eller 100 gram malte mandler. Det kan ogs vre kjekt og ha en kjkkenmaskin, bakematte til makroner, spryteposer og konditorfarge om du nsker det - da vil nok prosessen g litt fortere, hehe! Til fyllet trenger du: 100 gram mykt margarin, 300 gram siktet melis, 1,5 ts vaniljesukker og 3 ss melk, eller annen veske etter smak. Jeg gikk for melk, og ble veldig fornyd med det!




Slik gjr du:

1. Sett ovnen p 150 grader p varmluft og start med piske eggehvitene og sukkeret til en tykk marengsmasse, dette er viktig! Hvis du nsker farge p makronene kan du tilsette dette her. 2. Sikt s mandelmel og melis opp i massen du akkurat har laget, og visp det forsikitg sammen til rren er blandet. La gjerne rren st i ett halvt minutt fr du fortsetter prosessen. 3. Bruk s en sprytepose og spryt forsiktig ut over bakematten, jeg bruker de strste "formene" p bakematten. Bakematten min er fra Kitchn, og jeg er veldig fornyd. 4. La de igjen st ett til ett halvt minutt fr du setter de i ovnen. La de st 12 - 15 minutter, dette varierer fra ovn til ovn. Jeg har mine inne i 14 - 15 minutter.

Fyll, slik gjr du:

1. Rr sammen 100 gram margarin og 300 gram siktet melis til det blir en myk kremaktig rre. Jeg fikk ikke rren til bli myk, og puttet en ekstra klump med margarin i bollen, det gikk veldig bra. 2. Tilsett 1,5 ts vaniljesukker og 3 ss melk og visp til rren blir myk og lett jobbe med. 3. Bruk s en teskje til og pfre fyllet p makronene og press de sammen - og voilah!

♥ Mmm .. de ble utrolig gode!

SPELTLOMPE DILLA

- God torsdag ♥ -

- Speltlomper, philadelphia light, pleggslaks, ruccolasalat, lk & avokado, eller eventuelt annet tilbehr -

Denne oppskriften fikk jeg fra Andrea Badendyck sin blogg, og det var utrolig deilig. Enten som mat etter trening, eller ett godt og sunt mellommltid. Jeg bruker det egentlig til alt, hehe! Jeg er s utrolig drlig til vre kreativ med maten, s nr jeg oppdager noe som er godt, spiser jeg det omtrent hver dag til jeg gr lei - men s lenge det er bde sunt og godt, s er det jo p en mte greit.

♥ Har du noen gode tips til speltlomper?

MELLOMMLTID

N er jeg akkurat ute av dusjen. Jeg var oppe s tidlig som klokken 06.00 i dag tidlig, men klarte selvflgelig og sovne p sofaen. Det er s dumt gjort! Tenkte jeg skulle starte daen med tipse dere om ett bde sunt og enkelt mellommltid. Liker du Cottage Cheese er nok dette utrolig godt, men det falt desverre ikke i smak hos meg da jeg ikke helt klarte konsistensen, hehe. Det er i alle fall ett supert mltid med masse proteiner som passer perfekt etter trening eller som ett mellommltid!

♥ Har du ett godt mellommltid og tipse om?

Mat for muskler

Mange av dere har sikkert hrt om Kristine Weber og bkene hennes, (blogg her). Jeg kjpte den frste boken hennes for en god stund siden, men har ikke ftt noe srlig tid til i det hele tatt kikke i den - s neste uke er planen lage mltider ut i fra boken, i alle fall noen mltider. Det er jo tross alt "Mat for muskler", s det burde jo vre bra. Jeg er ikke srlig flink til lage s veldig sunne mltider, men vil gjerne bli flinkere p det n som jeg har blitt en liten husmor, hehe. Jeg er som regel fornyd bare jeg fr i meg middag, det er desidert det beste mltidet!


I boka finner man i tillegg bde treningsprogram og ukesplanlegger for mat om man nsker flge det. Det er jo kjempefint for de som ikke er s veldig kreative selv, som meg i blant! Ogs har du mange deilige desserter ogs, det faller jo alltid i smak, hehe. I alle fall her!



♥ Har du brukt bkene til Kristine Weber? Hvilken er din favoritt?

Moffeloffer


- Moffeloffer -

2 egg- 4 kopper sukker - 4 kopper mel - 2 kopper melk - 3 ts bakepulver - 2 ts vaniljesukker

Her har dere dagens frokost, og jeg brukte faktisk mammas oppskrift i dag. Disse svelene har hun laget siden vi var bittesm, og de smaker s utrolig godt! Etter at jeg hadde proppet magen full av moffeloffer ble jeg med Maiken p trening, og jeg kjenner det allerede i lrene, s i morgen vil jeg nok bli stl, hehe. N sitter jeg godt plantet i sofaen etter middagsbesk hos tante og kjresten hennes, jeg ble s mett! Hper dere har hatt en fin sndag♥

Speltlompe - dilla


S godt, og s enkelt! Jeg hater trre brdskiver med ett eller annet svett plegg p, derfor har jeg gitt speltlomper ett forsk, og jammen var det godt! Her kan man jo ogs variere litt hva man har p, s regner med at det kommer til g en del av dette fremover. Jeg har bestemt meg for heller lage matpakke p jobb i stedet for kjpe. Akkurat det kan man spare en god del penger p! S n kommer det sikkert til g i speltlomper i ett par uker fr jeg prver noe nytt, snn er det vre vanemenneske, haha.

♥ Har du noen gode speltlompe - oppskrifter?

OPPSKRIFT; SUKSESS CUPCAKES

God mandags morgen ♥ Tenkte jeg skulle dele enn en oppskrift med dere.Denne gangen ble det en litt annen vri p bakingen! Planen var lage Oreo Cupcakes, men jeg glemte selvflgelig kjpe muffinsformer p butikken, hehe. Heldigvis hadde jeg en annen lsning liggende i kjkkenskuffen, s da ble det suksess cupcakes!

Det eneste du trenger for lage "Suksess cupcakes":

1 pakke Suksessterte fra Mllerens
1 dl kremflte
1 dl vann
150 gram smeltet margarin

Frst ett stekeovnen p 200 grader. Bland ut mandelbunnen med 1 dl vann og og fordel den enten i en smurt kakeform, eller i ett smurt muffinsbrett slik jeg valgte gjre. La blandingen st i ovnen i 15 - 20 minutter fr du avkjler de p en rist. For f de ut av muffinsbrettet brukte jeg en kniv for skjre rundt, deretter snudde jeg hele brettet slik at de falt ut av seg selv.

Den gule posen (kremen) koker du opp samen med 1 dl kremflte, og dette skal kun koke i 20 sekunder. Rr rundt hele tiden, det er viktig for at det ikke skal sette seg fast! La blandingen avkjle seg i 10 minutter fr du visper inn 150 gram smr. Jeg anbefaler sette kremen i kjleskapet etterp for f en fastere konsistens, det hjalp veldig! Om noen skulle lure brukte jeg Wilton M1 tippen til kremen. Jeg ble utrolig nok veldig fornyd med utseende - slik ble resultatet;



♥ Har du prvd denne oppskriften fr? Hvis ikke, er den virkelig verdt prve!

OPPSKRIFT; GULROTKAKE

Har dere hatt en fin dag s langt? Etter jeg hadde spist frokost i dag tidlig fikk jeg utrolig nok lyst til bake. Det er faktisk noe jeg holdt p med en del fr, men n er det blitt veldig lenge siden jeg har holdt p med det. S jeg fant en veldig god oppskrift p gulrotkake som smakte utrolig deilig! Tenkte jeg kunne dele den p bloggen bde for min egen skyld, og slik at dere ogs kan prve!

Til selve kaken trenger du dette:

4 egg
3 dl sukker
3 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts salt
5 ss. olje eller smr
5 dl revet gulrot



Begynn med sette ovnen p 180 grader. Pisk egg og sukker til det blir en hvit og luftig konsistens fr du videre heller oppi siktet hvetemel, bakepulver, kanel og salt. Rr dette godt sammen fr du til slutt tilsetter 5 dl revet gulrtter og olje/melk. Kakeformen min er 28 cm, og smurt med margarin. La kaken st i 45 - 50 minutter i ovnene. Syntes du den blir brent, legg et bakepapir over til steketiden er ferdig.

Til glasuren trenger du dette:

250 gram smreost, jeg brukte philadelphia
1 ts vaniljesukker
3 ss. smeltet smr, bruk gjerne margarin
300 gram melis



Pisk sammen alle ingrediensene, og smr det p kaken nr den er avkjlt. Hvis du syntes kaken blir for hy kan du enten velge en strre kakeform, eller dele kaken i to p midten og bruke glasur p begge "bunnene". Det ble igjen veldig mye glasur etter nr jeg var ferdig, s sistnevnte er absolutt en mulighet! Er du glad i gulrotkake er denne verdt prve.

♥ Har du noen andre tips til gulrotkaker? -Follow my blog with Bloglovin

SMOOTHIE MED KITCHEN AID

P tide vise frem den sunne siden av meg selv, hehe. Det er for tiden veldig sjeldent den viser seg, men n er det p tide skjerpe seg! Har lenge nsket med Kitchen Aid blenderen, og i dag slo jeg faktisk til kjpte den p tilbud til 1999,- . Jeg er utrolig glad i smoothie, det kan drikkes/spises til bde morgen og kvelds, i tillegg er det veldig sunt og man kan prve mange forskjellige varianter. Den forrige blenderen knuste verken isbiter eller br, s jeg var virkelig ndt til kjpe en ny, og jeg m si meg veldig fornyd med dagens kjp!


Her ser dere alts resultatet mitt! Denne smoothien smakte utrolig godt, til og med kjresten tok et glass (noe som aldri skjer!!). Det beste av alt var at jeg brukte maks 3 minutter p lage smoothien, takket vre Kicthen Aid. Er s utrolig lei av en blender som ikke en gang knuser is, og jeg er virkelig kjempefornyd med den nye. Kan love dere litt smoothie-oppskrifter fremover, bde sunne og mindre sunne. N skal vi ut p tur med skjnneste Alfred, hper dere fr en fin kveld!

♥ Har du testet ut Kitchen Aid sin blender? Hva er din favoritt smoothie?

BREAKFAST HEAVEN

God morgen♥ Jeg startet dagen veldig tidlig til tross for at jeg dro ut i gr alikevel, jeg som bare skulle slappe av. Gikk en passe lang tur med Alfred fr jeg spise denne nydelige frokosten. Har blitt skikkelig hekta p det, og det er skikkelig godt. Knekkebrd med Orginal Philadelphia ost, salat og kyllingfillet, bde sunnt og kjempeq enkelt lage. Anbefaler dere og prve det ut!

Jeg skal jobbe fra klokken 12.00 - 18.00, etter det blir det pizzamiddag hjemme og avslappning foran tven. Det skal bli s utrolig godt og bare slappe av ♥ Av og til er det veldig godt og ikke ha noen planer man er ndt til flge.

♥ Har du tips til en sunn frokost/lunsj?



Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Rikke Tansy Johansen. Jeg er en 22 r gammel jente fra den lille byen Gjvik. P denne bloggen kan dere lese om min hverdagen og andre ting som interesserer meg. Takk for at du stakk innom <3!

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: Rikketansoy@hotmail.no



Hvem er Rikke?


Design laget av Julie Viktoria
hits