Kjære hundeeier

Kjære hundeeiere, inkludert meg selv. 

I sommer var vi uheldige. T skulle bære ut en tv i bilen og fikk ikke lukket døra, og dermed var hunden ute av døra på ett blunk. På vegen gikk det en dame med en hund. Alfred satte fart mot hunden, vi uvitende om hva han drev med. Damen fikk dratt hunden sin unna, utenom at det skjedde noe. Heldigvis! Etter vi fikk Alfred fast har vi han alltid i bånd dersom vi er ute, for vi vet at han er en sær og gammel hund som ikke er like glad i alle andre hunder. Denne gangen gikk det bra, og det er vi sjeleglad for. Vi var uansvarlige en gang, og det skjer ikke igjen. Noen ganger kan denne ene gangen være nok, men som sagt, denne gangen gikk det heldigvis bra. Jeg har lært, nå må du gjøre det også! 

Etter at vi fikk hund nummer to blir vi sett rart på, vi blir skannet fra topp til tå når vi er ute og går tur. Mennesker stopper altså og venter på at vi skal gå forbi, oftest de som har hund selv! Vi har to rottweilere, som at det skulle ha noe å si?! Ja, det er akkurat derfor de reagerer. Den hendelsen som skjedde i sommer kunne like så godt ha vært en liten hund, men da hadde det ikke vært like ille. Nettopp fordi vi har rottweiler. Alfred på 9 år, og Marve på 7 måneder. Marve elsker og leke med både tobeinte og firebeinte, og viser aldri noen form for aggresjon, mens Alfred er mer reservert til andre hunder, men elsker mennesker og kos. Men vet dere hva - sånn er det faktisk! Ingen hunder er like, og det må vi respektere. Vi må respektere hverandre som hundeeiere, og vi  kunne respektere at ingen hunder er like. 

Jeg blir målløs! Alle kan gjøre feil, og i sommer var det vår tur. Men når vi møtes på tur med hver våre hunder, må vi kunne oppføre oss som hundeeiere. Vi er lojale mot hverandre. Du skal selvfølgelig få lov til å være redd mine hunder, men slutt nå for guds skyld å se rart på oss, og slutt å gi oss det blikket som viser at du avskyr hundene våre. Hunden din på 7 kilo er vel heller ikke glad i alt som går på to og fire bein, og da er man nødt til å slutte å lage møte-situasjoner på tur der det er normalt for en hund å reagere. Både for sin egen del, og andres! Dette har da skjedd oss to ganger på to dager, og det er så synlig hva hundeeierne tenker når de står der for å se om vi går der eller der, eller når de stopper en meter unna oss for å vente på at vi skal rusle forbi. 

Legger ved et bilde av de fantastisk fine hundene mine, og håper på at noen føler seg truffet av det her!


  0 kommentarer på "Kjære hundeeier"


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:


Kommentar:
Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Rikke Tansøy Johansen. Jeg er en 22 år gammel jente fra den lille byen Gjøvik. På denne bloggen kan dere lese om min hverdagen og andre ting som interesserer meg. Takk for at du stakk innom <3

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: Rikketansoy@hotmail.noHvem er Rikke?


Design laget av Julie Viktoria

hits