LUKSUSFELLEN

Nå sitter jeg plantet i sofaen å ser på en reprise av luksusfellen. Jeg selv har aldri vært noe særlig flink med penger, noe jeg heller ikke er nå. Jeg har brukt opp alle konfirmasjonspengene, samt alle penger jeg har fått/får utbetalt i måneden. Jeg vet ikke om det er fordi jeg aldri har blitt lært til å bruke penger med vett, eller om det rett og slett er ung og dum. Mamma sa alltid at vi (jeg og Martin) har all grunn til å klare oss fint økonomisk. Vi har hverken lån på hus eller bil, og trenger kun og bruke penger på mat og eventuelt regninger, samt lommepenger. Tenk på det dere - i en alder av 19 og 22 eier vi nå to biler og ett hus uten lån. "Så heldig du er, da kan dere jo heller spare mye" tenker du sikkert!

Alikevel klarer jeg og rote det til hver eneste måned. De pengene jeg setter inn på sparekonto, tar jeg ut neste mnd. Skal bare ha den genseren der, den lunsjen der og den vannflaska der. Pengene renner som sand mellom fingrene mine. Jeg syntes det er flaut. Jeg kunne virkelig ønske at jeg var flink med penger, og jeg fatter ikke hvorfor det skal være så vanskelig for meg. Da jeg jobbet på telenor fikk jeg mellom 19 og 20 000 utbetalt i måneden, jeg var virkelig i himmelen og kunne bruke opp halvparten på en uke. Jeg blir kvalm bare av å tenke på det!

Jeg skriver det innlegget her i håp om at jeg skal åpne øynene mine, jeg er nok langt unna luksusfellen-matriale, men jeg kunne ha hatt så utrolig mye penger på sparekontoen hadde jeg ikke vært så uansvarlig som jeg er. Man blir på en eller annen måte tryggere når man vet man har en ekstra sparekonto med masse penger på. Å bruke 20 000 på kun en måned er jo helt absurd da jeg minst kunne satt inn 10 000 på en sparekonto og spart til noe som har en betydning for meg i fremtiden! Jeg har da f* ikke lyst til å ende opp som en forelder som ikke kan betale førerkortet til mine egne barn, eller å kunne ta de med på Kino eller resturantbesøk en og annen gang.

Nå skal innlegget publiseres, og jeg skal virkelig gå inn i tenkeboksen. Dette går jo faktisk ikke an!  2 kommentarer på "LUKSUSFELLEN"

Postet av: Pengesnakk
Hei Rikke!

Første skritt er jo alltid å innse selv at ting kunne/burde vært gjort annerledes, og det har jo du gjort nå. Jeg synes alikevel ikke du skal være for streng med deg selv da du har brukt penger du faktisk hadde. Du har ikke brukt penger du ikke hadde(kredittkort/korbrukslån).

Lykke til med en ny kurs i økonomien!
25.10.2015, 20:56
URL: http://pengesnakk.no
Postet av: Rikke Tansøy
Pengesnakk: Hei, og tusen takk for svar! Det er forsåvidt sant det du sier, men jeg har alikevel dårlig samvittighet av en eller annen grunn - og jeg håper det fortsetter slik at jeg klarer å endre det jeg driver med. :-)
25.10.2015, 20:58
URL: http://rikketansoy.blogg.no/

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:


Kommentar:
Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Rikke Tansøy Johansen. Jeg er en 22 år gammel jente fra den lille byen Gjøvik. På denne bloggen kan dere lese om min hverdagen og andre ting som interesserer meg. Takk for at du stakk innom <3

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: Rikketansoy@hotmail.noHvem er Rikke?


Design laget av Julie Viktoria

hits